Снимка: Bulgaria ON AIR

Спортуваме ли достатъчно и гласуваме ли за нашето бъдеще?

"Това е отговорност на всеки един от нас. Хората са казали, че всичко, което не ни убива, ни прави по-силни. Чрез спорта можем да бъдем по-силни, ако желаем и се подготвяме. В парламента сме забелязали, че има хора в двете крайности - едните гледат развитието на държавата напред, а другите не са си чели и специалните закони. Партиите би следвало да се вземат в ръце", заяви бившата състезателка по спортна стрелба Нонка Матова в специалното изборно студио на Bulgaria ON AIR "Денят на избирателя".

Според легендата в българската лека атлетика Йорданка Благоева, животът без правила не е живот и хората трябва да са отдадени на това, което правят.

"Целият живот на всеки един човек е спорт, преодоляване на височини. Ние винаги се стремим да постигнем нещо, независимо коя област е. Моята партия е бяло, зелено и червено. Трябва да се борим да спазваме тези правила, защото тогава вървим напред и успяваме", коментира тя за Bulgaria ON AIR.

Спортът помага за дисциплина и учи как да се изчистват грешки, смята Матова.

"Наблюдаваме в последните 30 години вкарване на хора в парламента, които, отивайки, започват да си четат специалните закони и да се учат. Иска се не само предварителна подготовка, а и опит. Спортът научава на тактика как грешките да бъдат избягвани предварително", коментира тя.

"Спортът винаги е бил образът на една страна. Той е част от цялата надстройка в нашето общество. Знаем колко е трудно в последните години на нашите спортисти. Имаме нужда от здрава нация. Гледаме напоследък колко са затлъстели нашите деца. Трябва да върнем това, което имахме - юношеските школи, които ги ликвидирахме. По-голямата част от младите стоят на телефоните, а трябва да спортуват", добави Благоева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase